مدیر عامل انجمن صنایع کارتن و ورق:

کارتن سازان، مشکلات مستند خود را بصورت مکتوب با سند معتبر به انجمن تحویل دهند

🔸جناب آقای علیقلی حسنی اعظمی مدیرعامل انجمن در این گفت و گو راجع به این پیگیری ها گفت: در دو ماه اخیر که شیوع بیماری کرونا تشدید شد، وظیفه خود دانستیم که از پیگیری مسائل صنف غافل نباشیم و در حد امکان با همفکری هیات مدیره انجمن مدیران، در راستای رفع موانع تولید اقدام مقتضی انجام دهیم لذا از طریق برگزاری جلسات مجازی با هیات مدیره و گفت و شنودهای اعضا و بررسی مواردی که از سوی بسیاری افراد در رابطه با فعل و انفعالات خطوط تولیدیشان عنوان می‌شد، پیگیر مشکلات بودیم.

🔹وی در بیان منشا موانع یاد شده، تصریح کرد:  «واقعیت این است که همه‌گیری کرونا، تمامی صنایع را متناسب با ماهیت وجودی شان در موقعیت ویژه ای قرار داده است. صنایع ورق و کارتن هم از این مساله مستثنی نبوده. این در حالی است که اقتصاد ناسالم کشور و مواردی چون تلاطم نرخ ارز، بیش از هر چیزی در این شرایط آسیب دیده و این موجب دشواری بیش از پیش اوضاع تولید کارتن در کشور شده است.»

🔸ایشان در ادامه گفتند: «با رشد نجومی نرخ ارز و عدم ثبات آن، واردات کاهش چشمگیری یافت. به دنبال نیازمان به سمت کاغذسازان داخلی رفتیم. آنها هم قیمت ها را بالا برده اند و شرایط به گونه ای شده که هم اکنون شاهد آن هستید.»

🔹مدیرعامل انجمن مدیران صنایع ورق و کارتن در بخش دیگری از گفت‌و‌گو، در رابطه با اظهارات برخی کارتن سازان راجع به مشکلات حاکم بر عرصه تولید کارتن و معضلات ناشی از کمبود کاغذ مصرفی و گران بودن آن، با بیان اینکه انجمن حامی صنف است، خاطرنشان کرد: «از کارتن سازانی که درگیر موانع در مقابل فعالیت خودش هستند می خواهیم مشکلات خود را به صورت مستند با مدارک موثق به دفتر انجمن ارائه دهند تا ما از راه های ممکن، پیگیر این مشکلات باشیم. شاید بتوان در حل آن قدمی برداشت. »

  نبود اعتماد بین کارتن‌ساز و کاغذ‌ساز

هر دو از شرایط بدِ خود و سود بردن طرف مقابل می‌گویند

🔹به گزارش کارتن اینفو طبق بررسی های انجام شده در عرصه های مختلف صنعت کشور، خاصه در صنایع سلولزی، متاسفانه آمار موثق و قابل اتکایی وجود ندارد که بتوان برای تعیین میزان واقعی تولید و مصرف محصولات مختلف  در کشور، به آن رجوع کرد. به بیان دیگر، نتایجی که طی سال ها و ماههای اخیر، از وضعیت صنایع سلولزی کشور حاصل شده، نه برآمده از منبع آماری ،که نشأت گرفته از اظهار نظرهای صاحبان این صنایع و بعضا گلایه های آنها از وضعیت کسب و کارشان بوده است.

آقای اعظمی در تایید و تکمیل این ادعا، به نبود اطمینان بین کاغذسازان و صنایع زیردستی آنها از جمله کارتن سازی ها اشاره کرد و گفت:« کاغذ سازها و کارتن سازها به اظهارات همدیگر اعتماد زیادی ندارند. هر واحدی می‌گوید با خطر تعطیلی مواجه است از سوی واحدی که تامین کننده مواد اولیه آن است جدی گرفته نمی شود. چرا که اتحاد نظری درباره شرایط حاکم بر اقتصاد و تولید کشور وجود ندارد. » وی افزود: همه در این شرایط با مشکل مواجه هستند. هم کاغذ ساز و هم کارتن ساز. اما وقتی کارتن سازان می گویند با کمبود کارتن در سطح کشور مواجه هستند و قیمت کاغذ تولیدکنندگان داخلی بسیار بالاتر از توان آنهاست، با بی توجهی کاغذ ساز مواجه می شود. اتفاقا کاغذ ساز هم وقتی از شرایط خود می گوید و اینکه قیمت مواد اولیه ، لوازم یدکی به طور نجومی بالا رفته و واردات آخال پرهزینه تر شده و همچنین محدودیت های وارداتی و... هزینه تولید کاغذ را چند برابر کرده، کارتن ساز این را باور نمی کند و می‌گوید نباید کاغذ تا این حد گران باشد.

🔸مدیر عامل کارتن سازی میهن جناب آقای اعظمی، در پایان تاکید کرد: من هم به عنوان عضوی از صنعت کارتن سازی کشور با مشکلات تولید دست به گریبان هستم. تا نرخ ارز ثابت نشود با مشکلات تولید مواجه هستیم. بسیاری از واحدها منتظر شرایط بهتر هستند. همه امیدواریم هر چه زودتر کرونا از بین برود و از طرفی شرایط اقتصادی سروسامان یابد.