هیئت تجاری گروه کاغذ چمنینگ چین و شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران برای رسیدن به توافقی دوجانبه جهت تامین و تسهیل دسترسی ناشران ایرانی به کاغذ تحریر دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دیدار هیئت تجاری گروه کاغذ چنمینگ چین و شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران بعد ازظهر روز دوشنبه 12 تیر ماه در ساختمان شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران با حضور بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و رئیس دومین نمایشگاه آینده صنعت چاپ ایران، علیرضا رئیس دانا، عباس غمگسار، ارشد عین اللهی، حمید سیاح و میردشتی اعضای شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران برگزار شد.

1402041217005490827880254

ارشد عین اللهی در این مراسم در سخنانی با اشاره به فعالیت هیئت مدیره جدید تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران از سال 1401، گفت: شرکت تعاونی ناشران تهران بالغ بر 45 هزار متر انبار و 5 هزار متر سوله برای انبار کاغذ در شریف آباد در اختیار دارد و در سال‌های گذشته فعالیت‌های متعددی در حوزه توزیع کاغذ برعهده داشته است در دهه هشتاد بخش عمده کاغذ کارخانه مازندران توسط شرکت تعاونی توزیع می شد.
وی ادامه داد: سال گذشته در بازدیدی که از نمایشگاه آینده چاپ ایران داشتیم این بحث پیش آمد که چرا شرکت تعاونی دوباره بحث توزیع کاغذ را دنبال نمی‌کند پس از آن گفتگوهایی انجام شد که براساس آن این وعده داده شد که شرکت چمنینگ قرار است به تهران بیاید و با فعالیت رسمی حرکت جدیدی در راستای تامین نیاز کاغذ مورد نیاز نشر آغاز شود. امروز نیز دیداری با این شرکت داشتیم و انشاالله بتوانیم براساس توافقاتی که زین پس حاصل خواهد شد بخش عمده ای از کاغذ ناشران را تامین کنیم.

بابک عابدین رئیس دومین نمایشگاه آینده صنعت چاپ نیز در این نشست در سخنانی، گفت: هدف ما از برگزاری این دیدار اتصال زنجیره‌های تامین مصرف و توزیع در حوزه کاغذ به یکدیگر بوده است. ما با این هدف نمایشگاه صنعت چاپ را برگزار می‌کنیم که بتوانیم بستری برای ارائه توانمندی‌های تولید و چاپ و نشر کشور ایران فراهم کنیم و همزمان زنجیره تامین این فعالیت‌ها را نیز به نمایش بگذاریم هدف گذاری ما این است که تا دور پنجم این نمایشگاه حداقل 30 درصد از غرفه داران و فضا متعلق به شرکت کنندگانی از خارج از ایران باشد که برای ارائه محصولات و ماشین الات به بازار ایران حضور پیدا کرده‌اند.

وی با اشاره به نمایشگاه آینده صنعت چاپ که در ایران مال در آینده ای نزدیک برگزار خواهد شد، گفت: دور اول این نمایشگاه در فضایی به مساحت 2800 مترمربع برگزار شد و امسال به پنج هزار مترمربع رسیده است 60 غرفه دار در سال گذشته به 100 غرفه درسال جاری رسیده‌اند ما توانستیم ارتباط خوبی را با شرکت چمنینگ چین برقرار کنیم این شرکت را به عنوان یکی از شرکت‌های تولیدی اسپانسر نمایشگاه به ایران دعوت کرده این این شرکت حدود 50 درصد کاغذ تحریر مورد نیاز ایران را تولید می‌کند. جلسه امروز نیز به این منظور برگزارشد که پل ارتباطی با شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران و گروه تولیدی کاغذ ایجاد شود تا توانمندی های گذشته ایجاد شود و انتقال دانش نیز درخصوص کاغذ انجام شود. این اتصال می تواند برخی از نیازهای مصرف کنندگان کاغذ در ایران را پاسخگو باشد.

رئیس دومین نمایشگاه آینده صنعت چاپ در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه جلسه امروز با پیشنهاد شرکت تعاونی ناشران و کتاب فروشان تهران برگزارشد، گفت: پیش از این نیز جلسه دیگری داشتیم که موارد و خواسته‌های دو طرف مطرح شد قرار شد این خواسته‌ها و توافقات در نشستی که در نمایشگاه آینده صنعت چاپ برگزار می‌شود ادامه پیدا کند.

عابدین در ادامه در پاسخ به پرسش تسنیم درباره اینکه انتقال دانش از گروه کاغذ سازی چمنینگ چین به شرکت‌های ایرانی که حالا در آستانه تلاش برای خودکفایی کاغذ قرار گرفته‌اند چگونه خواهد بود، گفت: بسیاری از شرکت‌های خارجی اکنون حاضر نیستند به ایران کالا بفروشند و حتی اعلام کنند ما با ایران کار می‌کنیم اینکه یک شرکت بزرگ کاغذسازی چین این دیدگاه را دارد که در ایران حضور رسمی داشته باشد قطعاً از زیرکی آن شرکت برای به دست آوردن بازار است اما در عین حال فرصت مناسبی برای ما به وجود آمده که بتوانیم از حضور فیزیکی آنها بهره گرفته و به نفع تولید در کشور اقدام کنیم. طرف چینی با تاجران و توزیع کنندگان ما ارتباط گرفته و حالا که در ایران حضور دارد اگر اتفاقی برای محصولش در چاپخانه یا پس از آن رخ دهد حضور داشته و تضمین کیفیت را خواهند کرد. انتقال دانش در بحث تولید محصولات سلولوزی و مصرف با توجه به طیف بسیار گسترده ای که محصولات آنها از گلاسه بالک تا سوپرگلاسه و ... دارد در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: حضور شرکت چمنینگ در ایران فرصت مناسبی است تا بتوانیم به شناسایی محصولات آنها و خط تولید بپردازیم. با توجه به اینکه بساری از کشورهای دنیا امروز به استانداردهای محیطی تولید بسته بندی بسیاری از کالاها پافشاری می‌کنند و حتی برخی کشورها بسته بندی کالاهای صادراتی ما را در آزمایشگاه‌ها تحلیل می کنند تا با تمسک به ضعف های زیست محیطی و آلاینده ای بتوانند ما را از رقابت بازارهای کشورهای دیگر خارج کنند این ضروری است که بتوانیم در زمینه شناسایی نوع کاغذ و مواد سلولوزی مورد استفاده در صنایع بسته بندی انتقال دانش را از شرکت چینی به شرکت‌های ایرانی داشته باشیم تا بتوانیم در مسیر صادرات بدون دغدغه حضور پیدا کنیم.

زرگران مدیرعامل گروه صنعتی اقیانوس آرام نیز که در زمینه مواد اولیه سلولوزی و کاغذ و مقوا فعالیت می کند با اشاره به اینکه شرکت چمنینگ قرار است حضور پررنگتری در ایران داشته باشد، گفت: ما امسال اعلام آمادگی می‌کنیم که بتوانیم با تعدد برنامه‌های صنفی زنجیره تامین را به توازن برسانیم قطعاً جلسات دیگری نیز باید برگزار شود تا این توافقات به مرحله اجرا برسد.

در بخش دیگر این نشست سیامک زرگران مدیرعامل گروه بازرگانی اقیانوس آرام نیز در سخنانی شرکت چن‌مینگ را یکی از معتبرترین و با کیفیت‌ترین تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در چین معرفی کرد و‌ گفت: هدف اصلی این مجموعه سرمایه‌گذاری و بازاریابی و آشنایی با فعالان صنعت چاپ و نشر داخل کشور است و در نشست امروز با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران درباره کاغذ‌های مورد نیاز ناشران ایرانی بحث و تبادل نظر شد و به یک نیازسنجی کلی رسیدیم.