مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از امضای بزرگترین قرارداد تولید کاغذ مورد نیاز کتب درسی خبر دادو گفت: با این قرارداد از خروج ۳۰ میلیون دلار از کشور جلوگیری شد.
امید نیکنژاد مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، از امضای قرارداد با وزارت آموزش و پرورش برای تولید 30 هزار تن کاغذ مورد نیاز کتب درسی خبر داد و گفت: برای نخستین بار قراردادی با وزارت آموزش و پرورش در این حجم به امضا رسیده و استفاده از ظرفیت تولید داخل برای کتب درسی در این حجم تاکنون بیسابقه بوده است.
وی ادامه داد: بر اساس این قرارداد کارخانه چوب و کاغذ مازندران مکلف شده است که 70 درصد کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتب درسی را برای سال تحصیلی 1402 ـ 1403 تامین کند، ما از مرداد ماه فرآیند تولید را آغاز خواهیم کرد و تا بهمن ماه قرار است، کاغذها را تحویل دهیم.
نیکنژاد با اشاره به اینکه بیشترین قرارداد امضا شده در زمینه تولید کاغذ کتب درسی 15 هزار تن در سال 89 بوده است،گفت: امضای این قرارداد نشان داد که بعد از سالها خوشبختانه اعتماد به تولید داخل ایجاد شده است.
وی ادامه داد: کارخانه چوب و کاغذ سال گذشته قراردادی با وزارت آموزش و پرورش به امنضا رساند که بر اساس آن ما 5 هزار تن کاغذ را از مهر ماه تا اسفند تولید و در اختیار قرار دادیم که کتابهای مقطع متوسطه دوم با این کاغذها منتشر شد. کیفیت کاغذ تولیدی به نحوی بود که رضایت مسئولان وزارت آموزش و پرورش را به همراه داشت و موجب امضای قرارداد فعلی شد.
نیکنژاد با اظهار امیدواری نسبت به آینده تولید کاغذ در داخل کشور گفت: با تولید 70 درصد کاغذ مورد نیاز کتب درسی، کتابهای درسی 14 میلیون دانشآموز با استفاده از کاغذ تولید داخل چاپ خواهد شد. همچنین با امضای این قرارداد از خروج 30 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شد.
بنا به گفته مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران، نگاه حمایتی خوبی به تولید داخل در بدنه دولت وجود دارد که حمایتهای معاون اول رئیس جمهور و دغدغه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه بسیار موثر بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که با کاربرد کاغذ تولید داخل در چاپ کتب درسی قیمت کتابهای درسی چه تغییری خواهد داشت؟، گفت: قیمت کاغذی که ما امروز تولید میکنیم و طبق تفاهمنامه در اختیار وزارت ْآموزش و پرورش قرار خواهیم داد، 20 تا 25 درصد زیر قیمت کاغذ مشابه خارجی موجود در بازار است، حتما اهتمام مسئولان آموزش و پرورش هم این خواهد بود دکه کتابهای درسی با قیمت مناسبی به دست دانشآموزان برسد.
نیکنژاد ادامه داد: ما در کارخانه ظرفیت تولید 45 هزار تن کاغذ مورد نیاز آموزش و پرورش برای کتب درسی را داشتیم، مسئولان وزارت آموز و پرورش نیز تمایل داشتند که همه نیاز خود را از داخل تهیه کنند، اما به دلیل اینکه هنوز حمایتهایی لازم است تا کارخانه بتواند با تمام ظرفیت خود فعالیت کند و کاغذها باید در بازه زمانی مشخصی تحویل داده میشد، ما فعلا قرارداد را روی 30 هزار تن بستیم، اگر این حمایتها عملیاتی شود، ظرفیت تولید 20 هزار تن دیگر را نیز خواهیم داشت.