بهمن پورمند از نبود آمارهای مشخص از وضعیت کمی و کیفی، ظرفیت، دستگاهها و محصولات صنعت چاپ انتقاد کرد و خواستار ورود اتحادیه و وزارت ارشاد به این موضوع شد.
بهمن پورمند، فعال صنعت چاپ، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با انتقاد از وضعیت این صنعت در کشور گفت: وضعیت چاپخانهها در یکسال گذشته چندان مطلوب نبوده است؛ چون حجم فعالیتها با توجه به کمبود سفارشات بسیار پایین آمده است.
وی ادامه داد: صنعت چاپ امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند نقدینگی است و این مهم، تنها با ارائه تسهیلات درازمدت ممکن است. تزریق تسهیلات حمایتی به این صنعت میتواند منجر به حرکت شود.
وی تغییرات نرخ کالاها و ارز را موجب بیبرنامگی چاپ دانست و اضافه کرد: ما نمیتوانیم برای قبول سفارشات، خرید مواد اولیه و ... برنامهریزی مشخصی داشته باشیم. اگر امروز یک سفارش را بپذیریم، شش ماه بعد که بخواهیم آن سفارش را تحویل دهیم، قیمتها تغییر کرده است.
وی مهمترین آسیب فعلی صنعت چاپ را فرسودگی ناوگان دانست و یادآور شد: صنعت چاپ در دنیا صنعت بهروزی است و از نظر تکنولوژی دائماً در حال تغییر است. در وضعیت فعلی بخش خصوصی توان سرمایهگذاری برای نوسازی دستگاهها را ندارد؛ بنابراین بخش دولتی باید برای کمک به این عرصه وارد شود.
پورمند گفت: اگر امروز بخواهیم یک دستگاه چاپ معمولی را که سال ساخت آن 2015 است، وارد کشور کنیم، نیازمند 18 میلیارد دلار هستیم. چه کسی جرأت چنین سرمایهگذاری را دارد؟
بیشتر بخوانید : نگرانی اهالی چاپ از اعمال شرط سقف و سابقه برای واردات کالا در شرایط کرونایی
وی افزوده شدن بخش چاپ به زیرمجموعه دفتر سلولزی وزارت صمت را اتفاق مبارکی دانست و تصریح کرد: این اضافه شدن موجب خواهد شد که ما در فهرست تحت پوشش وزارت صمت قرار بگیریم و حداقل بتوانیم مسائل و مشکلات خود را دنبال کنیم.
نائب رئیس سابق اتحادیه چاپخانهداران تهران با اشاره به نبود آمارهای مشخص از وضعیت صنعت چاپ گفت: یکی از گرفتاریهای بزرگ ما این است که آمار درستی از وضعیت دستگاههای چاپ، چاپخانههای فعال، تولید محصول، ظرفیت موجود و ... نداریم. در سالهای اخیر وزارت ارشاد و اتحادیه چاپخانهداران نیز در این زمینه اقدام خاصی نکرده و به نوعی هر یک شانه از بار مسئولیت خارج کردهاند؛ در حالی که این دو نهاد باید به یکدیگر کمک کنند تا آماری از داشتههای صنعت چاپ به دست بیاید.