سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از تخصیص منابع به ارشاد برای کاهش قیمت کاغذ خبر داد و گفت: امسال با توجه به بودجه ۱۴۰۱، توجه ویژه‌ای به بخش کتاب شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران از روز سوم بهمن‌ماه کار خود را آغاز کرده است. نمایشگاهی که سال گذشته در خلأ برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد و امسال نیز با توجه به تداوم شرایط کرونایی، به منظور تسهیل در دسترسی مخاطبان به کتاب و توزیع عادلانه آثار در سراسر کشور برگزار شده است. مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در همین رابطه با اشاره به معضلات ناشران در سال‌های اخیر گفت: یکی از معضلاتی که امروزه ناشران و اهالی فرهنگ و کتاب با آن مواجه هستند، بحث افزایش قیمت کتاب است که بسیاری از مردم و افراد جامعه را به سمت شبکه‌های اجتماعی و دریافت مطالب ناقص سوق داده است؛ به همین دلیل عملاً به حوزه چاپ و نشر ضربه سنگینی وارد شده است. وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت باید به این بخش توجه ویژه داشته باشند که حداقل در بخش اقتصادی مشکلات رفع شود.

وی در ادامه گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از جمله رویدادهای بزرگ فرهنگی محسوب می‌شود که در سال‌‌های اخیر به واسطه شیوع کرونا به‌صورت مجازی برگزار شد. با استفاده از راهکارهای جایگزین و فناوری‌های روز دنیا نه تنها این امر متوقف نشد؛ بلکه چرخه انتقال علم و فرهنگ از مسیر جدیدی شروع به‌کار کرد. نه‌تنها بسیاری از محدودیت‌ها و هزینه‌های نمایشگاه حضوری در نمایشگاه مجازی کتاب تهران مشاهده نشد، بلکه دسترسی‌ به کتاب برای مردم کشور ساده‌تر شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره ظرفیت‌های ایجاد شده در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، توضیح داد: به عقیده من این مسیر قابل دفاع است و باید از آن حمایت شود. هر اندازه در حوزه فرهنگ هزینه شود، قطعاً از دیگر هزینه‌های هنگفت در بخش‌های دیگر جلوگیری می‌شود. بسیاری از ضعف‌های امروز که به ضعف‌های فرهنگی مرتبط است، باید آسیب‌شناسی شوند تا با رفع آنها شاهد رشد و توسعه جامعه باشیم.

نصیرایی افزود: هر اندازه حوزه فرهنگ به‌ویژه کتاب را تقویت کنیم، در دیگر بخش‌ها با مشکلی مواجه نخواهیم بود، زیرا ضعف‌ها و خلأهای فرهنگی آسیب‌های جدیدی را ایجاد کرده است که در آینده باید ده‌ها و صدها برابر هزینه کنیم تا برطرف شوند؛ پس هرچه در این بخش مراقبت‌ها بیشتری انجام شود، از هزینه‌های هنگفت در جاهای دیگر پیشگیری می‌شود.

وی در پایان گفت: نباید به حوزه فرهنگ به‌عنوان یک اولویت دست‌چندم نگاه کرد. در حوزه فرهنگ هر اندازه حمایت‌ها بیشتر شود، شتاب و حرکت جامعه در دستیابی به قله‌های پیشرفت بیشتر می‌شود. همکاران ما هم در لایحه بودجه 1401 برای حمایت از فعالان حوزه کتاب و البته ناشران منابع و اعتبارات خوبی را پیش‌بینی کرده‌اند. در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نیز در کمیسیون تلفیق این امر را جزو اولویت‌های خود قرار داده‌ایم. منابعی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاهش قیمت کاغذ قرار خواهد گرفت.

 دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمن‌ماه آغاز شده و تا یازدهم بهمن‌ماه 1400 ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای بازدید و خرید کتاب می‌توانند به این نشانی مراجعه کنند.