رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران از جلسه فعالان این صنف با وزیر صمت خبر داد و گفت: در این جلسه از گرانی مواد پلیمری که تولید داخلی دارند نیز گلایه‌هایی مطرح شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت چاپ و بسته‌بندی در دهه 90 مسیری متفاوت را طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب گذرانده است،‌ در همان سال‌های ابتدایی دهه 90 عمده نگرانی فعالان این صنعت و  مسئولان فرهنگی این بود که اساساً این صنعت به‌عنوان یک صنعت در ایران شناخته نمی‌شود و واردات بی‌رویه محصولات چاپی و خروج ارز ناشی از آن اجازه نمی‌داد که این صنعت نفس بکشد.

شرکت‌های داخلی عمده سفارشات خود را به کشورهایی از جمله ترکیه می‌دادند و شرکت‌های ترک که بازار خوبی در ایران داشتند،‌ اقدام به تأسیس شعبه در ایران می‌کردند. واردات محصولات چاپی در سال‌های ابتدایی دهه 90 بنا به گفته مدیرکل ارشاد وقت ماهانه سه هزار میلیارد تومان بوده است، اما در یک حرکت ناگهانی و طی چهار تا پنج سال اخیر ورق برگشت و واردات محصولات چاپی در کشور به‌شدت کاهش یافت و از واردات یک‌میلیارد دلاری به کمتر از 50 میلیون دلار رسید، حالا این شرکت‌های ایرانی هستند که نه‌تنها عمده محصولات مورد نیاز را در داخل تولید می‌کنند بلکه چرخ صادرات را نیز اگرچه کند ولی به گردش انداخته‌اند.

با وجود پیشرفت‌های نسبی در این صنعت به نظر می‌رسد اگر موانع دولتی و قانونی پیش پای دست‌اندرکاران این صنعت برداشته شود،‌ دسترسی به مواد اولیه مطلوب فراهم شود و نگاه حمایتی به تولید وجود داشته باشد،‌ سرعت رشد در صنعت چاپ بیش از روند فعلی خواهد بود. در سال‌های اخیر مطالبات بسیاری از سوی فعالان این صنعت مطرح شده است؛ مطالباتی که به امید است در دولت جدید مسیری برای دستیابی به آنها ایجاد شود.

در این زمینه اخیراً فعالان صنف چاپ به همراه چند رسته شغلی دیگر،  دیداری با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشته‌ا‌ند؛ دیداری که امید است به نتایج راهگشایی برای این صنعت منجر شود. احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، در گفت‌وگو با تسنیم،‌ با اشاره به این دیدار گفت: در این دیدار که هفته گذشته برگزار شد‌، برخی از اقتصاددان‌ها، تولیدکننده‌های بزرگ و انجمن‌ها از جمله فعالان چاپ حضور داشتند و قرار شد که ما مشکلات بزرگ را مطرح کنیم و در ادامه در کارگروه‌های تخصصی که ذیل این وزارتخانه شکل می‌گیرد، مسائل ریزتر به صورت تخصصی بررسی شود.

وی ادامه داد:‌ یکی از مشکلات صنعت چاپ در ماه‌های گذشته بحث افزایش قیمت فیلم‌های پلیمری است که به صورت100 درصدی از متری 15 تومان به متری 65 هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که تولید این مواد به صورت 100 درصد در داخل انجام می‌شود.

 ابوالحسنی تصریح کرد: موضوع دیگر واردات محصولات چاپی است که در داخل کشور امکان تولید آنها وجود دارد. برای نمونه ما در داخل امکان تولید همه نوع لیبل‌ را داریم،‌ اما باز هم شاهد واردات انواع مختلفی از لیبل به کشور هستیم،‌ ما از وزیر صمت خواستیم،‌ گمرک را وارد عمل کند تا محصولات وارداتی کاهش پیدا کنند.

وی ادامه داد: مشکل دیگر در صادرات است؛ در صادرات هیچ زمینه‌ای برای چاپ فراهم نشده است. برای نمونه شکلات کالایی است که در صادرات ایران مطرح است،‌ اگر ما 100 میلیون دلار صادرات شکلات داریم،‌ 20 درصد آن ناشی از چاپ خوب است،‌ اما ارز‌ آوری که این سهم چاپ برای کشور دارد،‌ دیده نمی‌شود.

پیش از این نیز علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی از اهمال تولیدکنندگان پلیمری و زیانی که به صنعت چاپ می رسد انتقاد کرده و گفته بود:  یکی از مشکلات ریشه‌ای ما در بحث پلیمرها و سلفون است،‌ تولیدکننده‌های داخلی این محصولات نیاز بازار را تامین نمی‌کنند‌، تولید وجود دارد اما به صورت رسمی وارد بازار نمی‌شود‌، این معضلی است که وزارت صنایع باید آن را حل کند.

به گفته وی؛ واحدهای تولیدی باید محصولات خود را به اندازه نیاز و به صورت کافی وارد بازار کنند‌، اینها یک روز اعلام کردند که می‌توانند نیاز بازار را تأمین کنند؛ بنابراین تعرفه واردات افزایش پیدا کرد که از تولید حمایت شود، حالا که تعرفه افزایش یافته و محصول وارداتی گران تمام می‌شود،‌ تولید داخل نیز به اندازه کافی عرضه نمی‌شود