علیرضا چیت‌ساز شوشتری متولد آذرماه ۱۳۲۵ در اهواز است. او از پیشکسوتان صنعت بسته‌بندی در ایران به شمار می‌آید و در کنار فعالیت‌های صنعتی، در حوزه طراحی گرافیک و خوشنویسی نیز سابقه‌ای طولانی دارد. دوران کودکی و نوجوانی او در اهواز سپری شد و از همان زمان علاقه‌مند به هنر خطاطی بود. در همان سال‌ها با طراحی و خطاطی سردر سینماهای شهر شناخته شد و استعداد هنری‌اش مورد توجه قرار گرفت.

پس از پایان دوران سربازی، به سازمان آب و برق خوزستان پیوست و در دفتر نقشه‌کشی این سازمان مشغول به کار شد. در این دوران توانست مهارت‌های طراحی خود را بیش از پیش تقویت کند. او بعدها بخشی از آموزش‌های تخصصی خود را در آلمان و در مدرسه «باوهاوس» مونیخ در زمینه طراحی وسایل منزل دنبال کرد. هرچند به دلیل شرایط آن زمان موفق به ادامه تحصیل رسمی در دانشگاه نشد، اما تجربه‌های بین‌المللی و پشتکار شخصی مسیر حرفه‌ای‌اش را شکل داد.

علیرضا چیت‌ساز در طول فعالیت خود با پروژه‌های متنوعی همکاری داشته است. از جمله می‌توان به مشارکت در طراحی و صفحه‌آرایی کتب دانشگاهی که در انگلستان منتشر می‌شدند اشاره کرد. همچنین ساخت مستند «تهیه شکر از نیشکر» در شرکت کشت و صنعت کارون از دیگر فعالیت‌های او محسوب می‌شود. علاقه‌مندی او به پیوند میان هنر و صنعت سبب شد تا در حوزه طراحی لوگو و بسته‌بندی نیز آثار ماندگاری خلق کند.

او بنیان‌گذار و مدیر شرکت کارتن گستر کارون است؛ مجموعه‌ای که نقش مهمی در پیشرفت صنعت جعبه‌سازی و بسته‌بندی در ایران ایفا کرده است. نگاه خلاقانه‌اش موجب شد تا این صنعت تنها به بعد تولیدی محدود نماند، بلکه جنبه‌های هنری و زیبایی‌شناسی نیز در آن جایگاه ویژه‌ای پیدا کند.

چیت‌ساز همواره بر اهمیت استعداد و خودباوری تأکید داشته است. او معتقد است که هر انسانی توانایی‌های ویژه‌ای دارد و تنها با تلاش و پشتکار می‌تواند آن‌ها را به فعلیت برساند. حتی در سنین بالا نیز همچنان در کارگاه خود فعال است و خلاقیت را بخشی جدانشدنی از زندگی می‌داند.

امروز علیرضا چیت‌ساز شوشتری نه تنها به‌عنوان یک صنعتگر موفق، بلکه به‌عنوان هنرمندی که توانسته مرز میان هنر و صنعت را از میان بردارد، شناخته می‌شود. زندگی او نمونه‌ای روشن از پیوند تجربه، تلاش فردی و خلاقیت در مسیر حرفه‌ای است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *